|

4 házi készítésű arcradír konyhai összetevőkből

Ha bemész egy drogériába, rengeteg olyan kozmetikumot találsz, ami a bőröd hidratálásával foglalkozik. Tonikok, lemosó krémek, arckrémek és pakolások, arcradírok, és más érdekes kozmetikumformák kínálják magukat. Nagyon nehéz köztük választani. Az alábbi cikkben négy nagyon egyszerűen elkészíthető arcradír receptjét osztom meg veled, amit akár otthon is könnyen elkészíthetsz magadnak, a hozzávalók pedig mind ott vannak a konyhádban. 

1 . Nyugtasd meg a száraz bőrt mézes és barnacukros arcradírral

A méz és a cukor megőrzi a nedvességet, más néven természetes nedvesítőszerek, és gyengéd bőrradír készítésére használható, amely eltávolítja a pelyheket, kitisztítja a pórusokat és megköti a nedvességet. A cukros bőrradírokat általában testradírozásra használják, a finomabb textúrájú cukrok pedig arcradírokra – ne felejtsd el gyengédnek lenni.

Hozzávalók:

-1 evőkanál barnacukor (minél finomabb, annál jobb) 

-1 evőkanál méz, lehetőleg nyersen

Keverd össze a barna cukrot és a mézet. Ezután tiszta ujjbeggyel, nagyon gyengéden, kis körkörös mozdulatokkal vidd fel a bőrradírt az arcodra, hogy elősegítsd a hámlasztási folyamatot anélkül, hogy károsítanád a bőrt. Öblítsd le meleg vízzel, és ha szükséges, töröd le a maradék mézet.

2 . Frissítse fel a kiszáradt bőrt egy kávés arcradírral

A megmaradt kávézacc elég enyhe ahhoz, hogy az egész testet átfogó bőrradírozáshoz használhasd – még az olyan érzékeny területeken is, mint az arc. Ez egy nagyszerű testradír, amelyet a legjobb zuhany alatt használni, és különösen reggel.

Hozzávalók:

– 1 evőkanál használt kávézacc 

– 1 evőkanál olaj ( kókuszolaj , olívaolaj vagy csipkebogyóolaj )

3 . Hidratáld és gyógyítsd a bőrt mandulás jojobaradírral

Egy másik gyakori konyhai összetevő a nyers mandula, amely nyugtató és hidratáló illetve tisztító hatású . Bár nagyon finomra kell őket darálni egy kávédarálóban vagy konyhai robotgépben.

A jojóba olajnak gyulladáscsökkentő, sebgyógyító és öregedésgátló hatásai vannak

Hozzávalók:

-12 nyers mandula 

-1-2 evőkanál jojoba olaj

Miután a nyers mandulát finom porrá őröltük, adjuk hozzá a jojoba olajat, majd körkörös mozdulatokkal vigyük fel a keveréket az arcunkra. Majd távolítsuk el meleg törlőkendővel. 

4 . Világosítsd az arcbőrt a bogyós + olívaolajos bőrradírral

Az eper és a citrom egyaránt a C-vitamin forrása, amely segít elhalványítani a bőr elszíneződését és fokozza a ragyogást . A barna cukor eltünteti a kiszáradt bőrpelyheket, az olívaolaj pedig pótolja a nedvességet. Nyugodtan fényesítsd ki az ajkaidat is!

Hozzávalók:

– 4 érett eper, pépesítve 

– 3 evőkanál extra szűz olívaolaj 

– ¼ csésze barna cukor

 – ½ citrom leve

Keverd össze ezeket az összetevőket és vidd fel a keveréket a nedves bőrre hetente kétszer. Öblítsd le és utána hidratálóval.

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük